Binnenkort in De Kapel

  • 16 okt Leeskring Erasmus. Drs. Katrijne Bezemer
  • 19 okt Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 21 okt Lezing. Dr. Angela Roothaan: Afrikaanse filosofie
  • 28 okt Religieuze bijeenkomst. Ds. Annemike van der Meiden: Roeping
  • 29 nov Podium de kApel - Twee duo's cello en piano

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

17 september 2017

Op zondag 17 september  om 10.30 uur houdt drs. Katrijne Bezemer een lezing met als thema Zoeken naar Zin.

Als kenmerk van de vrijzinnigheid wordt vaak het zoekende karakter genoemd. We houden niet van vastomlijnde antwoorden en waarheden. We willen openstaan naar nieuwe visies en bronnen. Maar is over dat zoekende meer te zeggen? Niet ieder heeft dezelfde invalshoek of inclinatie. Dus ook zoekt men op verschillende wijze. De een leest graag, de ander wil via actie tot nieuwe dingen komen. Maar er zijn zeker ook visies die je gevonden hebt op het gebied van zingeving en levensvragen; om vanuit te leven, om je te inspireren en om met anderen te delen.

In de lezing worden vijf typen van zoekers onderscheiden. Ook kijken we naar een overzicht van de ‘spiritual classics’ van onze tijd ( J.M.Russell) ). We gaan in op het zoeken en vinden en onze plaats daarin.

Drs., Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij vrijzinnigen Nederland in Zuid-Kennemerland en in Voorburg-Sassenheim. Haar interesse gebieden zijn de gnosis en de mystiek.

 

Afgelopen zondag gaf dr. Angela Roothaan een lezing over sjamanisme. Tijdens het nagesprek en na afloop bleek dat een aantal mensen zeer geïnteresserd is in het onderwerp. Voor hen en voor allen die meer hierover willen lezen heeft zij de onderstaande hyperlink naar haar blog doorgestuurd.


http://angelaroothaan.wordpress.com/