Binnenkort in De Kapel

  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek
  • 28 mar Podium de kApel - Jong Talent aan de vleugel
  • 25 apr Podium de kApel - Zang en piano

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

15 januari 2017

De lezing van drs. Thera Folmer op zondag 15 november komt helaas te vervallen. Dit kan voor enige verwarring zorgen waar het de aankondiging in de regionale bladen betreft omdat daar geen wijziging meer mogelijk is.

Het bestuur heeft Dr. Rico Sneller bereid gevonden een alternatieve lezing te verzorgen. Het thema is:

Liefde als aandacht. Simone Weil over liefde, vriendschap en religie

De Franse filosofe Simone Weil (1909-1943) stelt een opmerkelijk thema centraal in haar werk: aandacht. Aandacht is volgens haar de kern van liefde, vriendschap, religie en onze verhouding tot de wereld. Als deze aandacht aanwezig is, kunnen we zelfs spreken over een “impliciet geloof in God”, ook al blijft dat bij mensen onuitgesproken. Simone Weil was van joodse origine en had een groeiende affiniteit met het katholicisme. Toch weigerde ze zich te laten dopen. In haar werk verbindt ze spiritualiteit met een sterk sociaal engagement.

Op deze morgen zullen we stilstaan bij ‘aandacht’: wat is het eigenlijk, en hoe kan aandacht misschien wel een alternatief bieden voor vertrouwde geloofswaarheden?

Dr Rico Sneller (1967) is universitair docent wijsbegeerte aan de universiteit Leiden. Met twee collega's publiceerde hij Wilde beesten in de filosofische woestijn. Telepathie en andere buitengewone ervaringen. Momenteel werkt hij aan een boek over de mens in het tijdperk van de technische vervolmaakbaarheid. Tevens is hij mede-directeur van de internationale organisatie Alternative Perspectives and Global Concerns.We vestigen vast uw aandacht op het eerste concert in De Kapel van 2017 :

26 januari                Klarinettrio

Denise van Leeuwen – klarinet

Carlos Nicolas – cello

Michelle Chow – piano

Op het programma werken van: Beethoven, Chopin, Bruch en Brahms

 

Aanvang: 20.00uur, Toegang: € 10

___________________________________________________________________________________