Binnenkort in De Kapel

  • 20 jan Lezing. Carola de Vries Robles: Een vleugje PaRaDijS
  • 27 jan Religieuze bijeenkomst. Ds. Willem van der Meiden: Het Samaritaanse dilemma
  • 03 feb Lezing. Barbara Zwaan: De spiritualiteit van Etty Hillesum
  • 10 feb Lezing. Kees Voorhoeve: Kabbalah en de weg naar bevrijding
  • 17 feb Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: De jeugdjaren van Jezus

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Podium de kApel - Twee duo's cello en piano

Op donderdag 29 november  in De Kapel.

 

Al eerder met groot succes zijn deze duo's in De Kapel te horen geweest.

Jurre Koopmans - cello en Victor Su - piano

Junya Nomura - cello en Joshua Saldi - piano

Het programma is:
S. Prokofiev     Sonate voor cello en piano in C opus 119
J. Brahms        Sonate voor piano en cello in e opus 38
J.S. Bach         Uit: Engelse Suite nr. 2 :
                              Sarabande
                              Bourrée 1 en 2
F. Chopin       Nocturne in c opus 48 nr.1
F. Chopin       Sonate voor cello en piano in g opus 65

 

Aanvang: 20.00 uur

Over de musici:

Joshua Saldi (1999) begon met pianospelen op zijn zesde op het CKC in Zoetermeer bij Patric Barendregt. In 2011 vervolgde hij zijn pianostudie bij Marlies van Gent op de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij nu zijn pianostudie combineert met zijn VWO-opleiding. Na zijn eindexamen is hij van plan om technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft te studeren.
Sinds 2011 heeft Joshua elk jaar deelgenomen aan de zomercursus van Stichting Piano! Piano!. Hier kreeg hij  les van o.a. Marlies van Gent en Marjes Benoist. Tijdens deze zomercursus wordt ook elk jaar lesgegeven op een fortepiano door Riko Fukuda. Joshua nam ook deel aan het zomerfestival van de Accademia Pianistica Internazionale di Imola (Italië). 

In 2013 nam Joshua deel aan de YPF Piano Competition (The International Piano Competition for Young Musicians). Hij won de International Vítězslav Novák Piano Competition in 2014 in Kamenice nad Lipou (Tsjechië), won de derde prijs op de Steinway Piano Competition in 2014, en in februari 2016 was hij finalist van de dertiende Rencontre Internationales des Jeunes Pianistes in Wavre (België).
Joshua volgde masterclasses bij o.a. Ruth Nye, Enrico Pace, Leonid Margarius, Boris Petrushansky, Igor Roma, Anne Queffelec en Roberto Giordano.

 Junya Nomura begon op de leeftijd van zeven jaar met viool. Op negenjarige leeftijd stapte hij over naar de cello. Hij studeert op dit moment bij Lucia Swarts en Jan-Ype Nota op het Koninklijk Conservatorium Den Haag.  

 Junya heeft aan verschillende concoursen meegedaan en diverse prijzen ontvangen, o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Interprovinciaal Muziekconcours (SJMN). Hij heeft verschillende masterclasses gevolgd, o.m. van Dimitri Ferschtman, Pieter Wispelwey, Michel Strauss, Harro Ruijsenaars en Aldo Mata.
Junya zat in verschillende orkesten, o.a. bij Atheneum Kamerorkest, JeugdOrkest Nederland en Nationaal JeugdOrkest. Recent was hij actief op het NJO Muziekzomer en trad hij op in verschillende plekken in Duitsland en Italië onder de baton van Anthony Hermus. 

 Victor Su werd tijdens een open dag van de muziekschool zo gegrepen door de piano dat hij zich meteen aanmeldde. Zo begon hij op zesjarige leeftijd piano te spelen. Hij legde alle muziekschool-examens af voor hij elf jaar was en werd op zijn elfde toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2012 studeert hij bij Marlies van Gent. Naast zijn pianostudie volgt hij ook zijn vwo-opleiding op de middelbare school.
Victor was met negen jaar een van de drie pianisten die op het podium van de Schouwburg les kreeg van pianist Wibi Soerjadi. In 2014 mocht hij samen met Lang Lang Rondo alla Turca van Mozart spelen tijdens Lang Lang en 100 pianisten.
Sinds 2014 deed hij regelmatig mee aan concoursen en behaalde diverse prijzen, waaronder de derde prijs bij het Steinway Concours 2014, de derde prijs bij het YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov 2015, en de tweede prijs bij het EPTA International Pianoconcours 2016 in België.

 

Jurre Koopmans
Het was niet vreemd dat Jurre op zijn vijfde al cello ging spelen, want in zijn hele familie wordt veel muziek gemaakt. Met veel plezier begon hij lessen te volgen bij Wiesje van Eersel en al snel was duidelijk dat de cello helemaal zijn ding is. Sinds 2012 heeft Jurre les van Lucia Swarts aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij ook in de brugklas zit. Hij maakt deel uit van de cellogroep van het Atheneum Kamerokest.
In juni 2014 was Jurre finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours en mocht hij in een uitverkochte Kleine Zaal zijn programma spelen. In 2015 nam hij als jongste cellist deel aan de cellobiënnale te Zutphen, inclusief een masterclass van Dmitri Ferschtman. In datzelfde jaar verdiende hij een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours (West 1).
Jurre bespeelt een cello die is gebouwd door Saskia Schouten (1998, te Heusden) en heeft een cellostrijkstok die gemaakt is door Daniel ter Berg (±1975, te Den Haag). Zowel het instrument als de strijkstok is hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Naast de cello zingt Jurre vol overgave in het Haags Matrozenkoor, waarmee hij onlangs in een uitverkocht Concertgebouw de Derde Symfonie van Gustav Mahler zong.