Binnenkort in De Kapel

  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek
  • 28 mar Podium de kApel - Jong Talent aan de vleugel
  • 25 apr Podium de kApel - Zang en piano

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma

 

Chopinserie in Optima Forma in Bloemendaal
4 Concerten op de vrijdagavond in De Kapel in  Bloemendaal

 

 

 

Op vrijdagavond 19 oktober vindt in de sfeervolle Kapel in Bloemendaal, aan de Potgieterweg 4, het eerste concert plaats van een serie van vier, met Chopin in de hoofdrol; De Chopin Serie Plus.

 

De bekende concertpianisten Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven blazen die avond de specifiek 19e eeuwse salon nieuw leven in en dompelen de luisteraar onder in meesterwerken uit vervlogen tijden. De andere drie concerten zijn op 14 december as, 15 februari 2019 en 5 april 2019.

 

Vier concerten
Op 19 oktober spelen zij o.a. de twee grote sonates van Chopin, omkranst door twee meesterlijke werken voor piano à quatre mains van Schubert, zijn beroemde fantasie in F kl.t.  en zijn hartstochtelijke Lebensstürme. Daarnaast speelt Van Schoonhoven Chopin’s beroemde Sonate Opus 35 met de treurmars en Brackman de Opus 58 met als afsluiting een opzwepende finale. Op de andere avonden vertolken Van Schoonhoven en Brackman Chopin en tijdgenoten (14 december), Chopin en Beethoven (15 februari). Op 5 april is er een feestelijk slotconcert.

 

Brackman en Van Schoonhoven
Brackman, “een eigenzinnig en magistraal pianist’, aldus Het Parool, treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland en won vele prijzen. Waaronder de prestigieuze Elizabeth Evertsprijs en het Jacques Vonk Concours. Ook ontving hij een Edison voor een uitgebrachte CD, samen met fluitist Jacques Zoon. Van Schoonhoven stelt zijn duizelingwekkende techniek altijd in dienst van de muziek zelf; met zijn veelkleurige toonpalet weet hij de luisteraar in het hart te raken. Dit werd beloond met allerlei prijzen; De Rotterdamse piano driedaagse, het vermaarde Königin Sophie Charlotte Concours in Duitsland en het Theater aan de Paradeconcours in Den Bosch. Afgelopen februari nog traden Van Schoonhoven en Brackman op in de uitverkochte grote zaal van de Philharmonie in Haarlem. Een staande ovatie viel hen ten deel.

 

Kaarten en prijzen
Kaarten à € 19,50 zijn verkrijgbaar op www.ChopinSeriePlus.nl Een passe-partout (toegang voor de hele serie) kost € 60,00. Houders van een stadspas/CJP/Kinderen betalen € 12,50. Een passe-partout met stadspas/CJP/Kinderen kost € 40,00. Reserveren kan ook op de avond van de voorstelling, bij de kassa van het kerkje, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten zijn inclusief koffie en een glaasje wijn na afloop.

 

 

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met van Schoonhoven Management, te bereiken op 06-30457711, of per mail op info@MauricevanSchoonhoven.nl