Binnenkort in De Kapel

  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek
  • 28 mar Podium de kApel - Jong Talent aan de vleugel
  • 25 apr Podium de kApel - Zang en piano

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Podium de kApel - Pianorecital en Piano/Cello Concert

Op donderdag 23 februari zal de jonge talentvolle pianist
Nikola Meeuwsen optreden in de Kapel samen met de veelbelovende cellist Alexander Warenberg.

Nikola zal behalve een soloprogramma ook de Sonate voor cello en piano van Shostakovich uitvoeren.

Op zijn soloprogramma staan werken van Bach, Beethoven en Schumann .

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10

 Over de musici:
Nikola Meeuwsen (2002) is een van Nederlands opvallendste jonge pianotalenten. In 2012 won hij het Steinway Concours in Amsterdam, waar hij ook de publieksprijs in de wacht sleepte. In 2014 won hij de eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Nikola studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola waar hij sinds 2015 les krijgt van Enrico Pace.
Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz had beluisterd, wist Nikola dat hij pianist wilde worden.

Al meerdere keren heeft Nikola opgetreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook was hij te beluisteren tijdens het Holland Festival 2015 (Beyond the Score, Boulez),  in Festival Classique te Den Haag, het Circustheater in Scheveningen en in vele andere zalen verspreid over het hele land, waaronder de Concertboerderij van Rian de Waal.

Met het Ciconia Consort speelde Nikola in vier steden in Nederland het eerste pianoconcert van Mozart en samen met de toen eveneens dertienjarige pianiste Peiting Xue het Concert voor twee piano’s.
Dat Nikola beide concerten op een authentieke fortepiano heeft uitgevoerd, is een blijk van zijn grote veelzijdigheid.
Naast solorecitals en concerten speelde Nikola recentelijk het Pianokwintet van Robert Schumann met het Matangi Quartet, trad hij op met cellist Marc Vossen tijdens het Storioni festival en  

was hij samen met de Italiaanse meesterpianist Igor Roma als pianoduo te horen tijdens “Klassiek op het Amstelveld” in Amsterdam.  
Nikola heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses van onder anderen Ruth Nye, Edith Fischer, Jerome Rose en Dominique Merlet.

Nikola heeft een grote voorkeur voor componisten als Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Rachmaninov, Prokofiev en Chopin en pianisten als Horowitz, Cziffra, Rubinstein, Lipatti en Gould zijn de musici waar hij het liefst naar luistert.

Alexander Warenberg (1998). Vanaf oktober 2016 studeert Alexander aan de Barenboim-Saïd Akademie bij Frans Helmerson.  Alexander speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Hij raakte geïnspireerd door zijn oom die cellist is en wilde niets liever dan achter een cello zitten. Vanaf zijn achtste jaar had hij les van Monique Bartels en vanaf 2008 zat Alexander in de Jong Talent klas van het Conservatorium van Amsterdam. Alexander treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op.
Hij soleerde onder meer met de Zagreb Soloists op het Antonio Janigro Festival in Kroatië. In kamermuziekverband trad Alexander op met Menahem Pressler, Paolo Giacometti en Lucas Jussen. Alexander won de eerste prijs op het Britten cello concours en het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ook op het internationale celloconcours 'Antonio Janigro' in Kroatië won hij de eerste prijs. Hij heeft gespeeld op verschillende festivals zoals het Internationale Kamermuziekfestival van Janine Jansen in Utrecht en het Grachtenfestival in Amsterdam. Alexander bespeelt een cello van John Lott uit 1825, die hem in bruikleen is gegeven.